keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Hubotit - inhimillisiä vai ei?

Olen nyt alkanut katsomaan Yle Areenasta ruotsalaista SVT:n tuottamaa Hubotit -sarjaa. Sarja sijoittuu tulevaisuuteen ajassa jolloin ihmisrotu on kehittänyt ihmismäisen robotin palvelemaan, hoitamaan ja tekemään raskaita töitä. Jokaista työtä varten on oma hubottityyppi, joka ohjelmoidaan tarkoin tiettyyn työhön ja lisäominaisuuksia saa sirujen avulla. Hubotit tulee myös säännöllisesti katsastaa, jotta niiden koneiston hajotessa, ne tuhotaan jottei niistä ole vaaraa ihmisrodulle. Hubottien uudelleen ohjelmoiminen ja vapauttaminen on laitonta. Hubotteja käytetään tehtaissa, kotiapulaisina, vanhusten kotihoitajina, strippareina yms.

Kuulostaa täydelliseltä, eikö? Mutta entäs sitten kun palvelijahubotin (joka ymmärtää paremmin kuin oma mies ikinä) ja omistajan välille syntyy romanssi? Onko hubotti inhimillinen olento vai verrattavissa autoon? Mitäs sitten kun alkaa muodostua ihmisiä, jotka pelkäävät, että hubotit valtaavat maailman ja ihmisrotu katoaa? Mitä tehdään tilanteessa, jolloin perustetaan puolueita, joiden virallisena tavoitteena on saada hubotit keksittymään vain ihmisille sopimattomiin töihin (kuten jätteiden käsittely) ja ainakin tietyn ryhmän epävirallisena tavoitteena on hävittää kaikki hubotit pois maan päältä.

Kuulostaako tutulta? Keskustellessani eri ihmisten kanssa tästä sarjasta, tulee pakostakin mieleen, että sarjassa on jonkinmoisena piilotarkoituksena saada ruotsalaiset miettimään maahanmuuttajien tilannetta hiukan eri näkökulmasta. Mutta tämä on vain minun mielipiteeni, ota itse selvää. Hubottien ensimmäinen jakso on näkyvillä Yle Areenassa vielä 3 päivää!

Ajatuksia herättäen,
anuenkeli.


Ps. Ihan loistava sarja siis, suosittelen :D


2 kommenttia:

Siru kirjoitti...

ja sä haukut mun salkkareita ;)

Enkeli kirjoitti...

No, Salkkareissa ei oo oikeesti mitään pointtia :P Tän avulla voi vaikka treenata ruotsin kieltä ja sitten, kuten todettua, pohtia yhteiskuntarakenteita ;)