sunnuntai 19. elokuuta 2012

Eka työviikko ja rapujuhlat

Sunnuntain päivystysyövuoron jälkeen, joka oli onneksi rauhallinen (espoolaiset teinit eivät siis enää sunnuntaina olleet suuresti liikkeellä..), alkoikin sitten niin sanottu arki. Elikä ma-pe oli töitä. Ei niin rankkaa onneksi, sillä vaikka perjantaina olikin eka iltavuoro, niin muuten viikko meni aika lunkisti mm. tulevaa suunnitellen. Friends -ohjelma alkaa tulevalla viikolla ja sen toteuttamista odotan innolla. (Lisää tietoa Friendsistä: http://www.asemanlapset.fi/articles/911/)

Viikko päättyikin ihanasti siihen, että osa parhaita ihmisiä kokoontui rapujuhliin. :)

Rapujuhlista miettijöille vinkiksi seuraavaa: 

1. Osta ihmeessä pakasterapuja. 
Miksikö? No, siksi, että ne ovat pirusti halvempia (n. 8e paketti, joka sisälsi 16-22 kpl). Ja sitten myös siksi, että nämä meidän ostamat olivat valmiiksi keitettyjä. Riitti, että kun to-iltana laittoi jääkaappiin sulamaan, niin la-iltana ne nosti lautaselle syötäväksi. Namnam, maku kohdallaan ja helppous katossa. 

2. Rapuveitset ovat pop. 
Nämä sen vuoksi, että se syöminen on oikeasti aika paljon helpompaa niitten avulla. Mulla siis nyt 12 kipaletta, jos tartte lainaan. Ja omia voi ostaa vaikkapa Tiimarista, jossa ne maksoivat piirun alta viis euroa neljä kappaletta. 

3. Kannattaa opetella miten niitä rapuja syödään
Sillä nytkin oli joukossa rapuneitsyitä, eli onneksi mukana oli eksperttejä, jotka osasivat opastaa syönnissä. Itsellä vielä taidot ruosteessa :)

4. Oheen kannattaa tehdä muutakin ruokaa, jotta paha olo ei yllättäisi suurinta osaa (silti parilla meni hetkellisesti överiksi x)
Hyvä menuu oli Valion sivuilla. Itse väsäsin ohjeiden mukaiset bataatti-porkkanasosekeitot sekä juustosalaatin, joita varioin ekstrasipulilla sekä vaihtamalla salaatin juuston Luostari -juustoon. Hyvää oli :)

Toinen hyvä sivu, josta tulostin mm. laulut, oli www.rapujuhlat.com
Kannattaa siis miettiä rapujuhlia ihan hiukan aiemmin, niin kerkeä mm. tulostella sälää ja käydä ostoksilla ajan kanssa. 

Kiitos kaikille juhlista!

Alla pari kuvaa, jotka on ottanut Krisse. :)
-anuenkeli. 



Ei kommentteja: