maanantai 12. toukokuuta 2008

Anna mennä Suomi-poika!

Jellonat ärjyvät, Suomen liput liehuvat, urheilubaarit ovat täynnä ja ihmiset näyttävät omituisen väsyneiltä.

Lätkän MM-kisat ovat päällä! Ja tuo väsymys selittyy sillä, että kisat ovat Kanadassa, jotenka pelit tulevat pääasiassa yöaikaan telkusta.

Leijonat ovat tässä vaiheessa pelanneet yhteensä viisi ottelua: Saksaa, Norjaa, Slovakiaa, Latviaa ja USA:a vastaan. Voittosaldo on viisi. On ollut hienoa kannustaa vireessä, tosin hetkittäin vaikeuksissa ollutta, olevaa sinivalkoista joukkoa.

YLE on panostanut tänäkin vuonna erittäin paljon kaikkeen oheisohjelmaan, mitä pelien ja jopa erien välissä näytetään. Se on omiaan kohottamaan kisafiilistä. IIHF:n 100 -vuotisjuhlat retropaitoineen ja muine tempauksineen tuovat myös oman värinsä. Eikä unohdeta sitä, että kisat ovat Kanadassa, maassa jossa jääkiekko on pyhäasia ja pelaajat lähes jumalia.

Suomen ikonit ovat myös paikalla: Saku Koivu, Ville Peltonen, Teemu Selänne. Jari Kurrikin aina välillä kuvissa näkyy, kun pelissä on tiukemmat hetket. Miksei häntä muuten ikinä näytetä silloin, kun Suomi tekee voittomaalin? Osaahan Kurri joskus hymyilläkin, tiettävästi.. :)

Myös uusi sukupolvi loistaa legendojen rinnalla: Mikko Koivo, Tuomo Ruutu, Antti Pihlström jne. Suomi-kiekkoilun tulevaisuus näyttää siis erittäin hyvältä. Niklas Bäckström loistaa myös kirkkaana kuin joulutähti Jeesuksen aikoina. Hienoahienoa.

Jääkiekon MM-kisat sytyttävät suomalaiset vuosi toisensa jälkeen. Vuosi toisensa jälkeen joukko valioyksilöisiä leijonamiehiä pukee päälleen sinivalkoisen pelipaidan ja yrittää saavuttaa unelman: voittaa toisen maailmanmestaruuden! Ja sitä Suomi-kansa haluaa myös; päästä kauppatorille huutamaan Leijonille ja Leijonien kanssa.

Kisojen alkupuolella Olli Jokinen totesi eräässä haastattelussa, että näissä skaboissa pelataan Selänteelle. Finnish Flash pelaa mitä luultavimmin viimeisiä MM-kisojaan tässä. Hänelle metsästetään maailmanmestaruutta, sillä tämän kuninkaan pelivuodet ovat jo vähissä. Suomalainen legenda ansaitsisi myös tämän tittelin itselleen.

Yhteiset tavoitteet yhdistävät joukkuetta. Tätä todistaa myös eilisen USA -ottelun jälkipelinä ollut kahakka, jossa mm. Selänne kävi USA:n pelaajan päälle tämän taklattua ensiksi Jussi Jokista päähän pelin jo päätyttyä.

Leijonafanina pelien katsominen on sietämättömän jännää. Tänään panokset kovenevat kun lohkovoitosta mitellään Kanadan kanssa. Jos kynsiä ei olisi jo syöty, tänään ne viimeistään olisivat muisto vain.

Peli kuin peli, huuto raikaa, Mertarannan puhe pauhaa ja siniristiliput liehuvat sydämissä. Tunteella mennään ja parasta toivotaan.

Go Leijonat! Go Suomi!

enkeli kuittaa.

jk. Kuvitelkaa sitä riemua kun S. Koivun ilmoitettiin liittyvän Leijonamiehistöön. Leijonaikoni ja sydänten Leijona. Ainakin hyvin pitkään.

Ei kommentteja: